Zobaczcie co Smaki z Polski przygotowały na styczeń!

W styczniu na portalu Smaki z Polski odbędzie się:

  • 8.2 Smaki Regionów: pyry bryzgane
  • 10 – 14.2 Tydzień Miłości
  • 15.2 Smaki Polski Historycznej: Co jedzono na dworze króla Jagiełły
  • 22.2 Gawędy w Karczmie Smaków: rozmowa z Adamem Gesslerem, najbardziej znanym restauratorem w Polsce 
  • 24 – 30.2 Tydzień Postu

Cykle portalu Smaki z Polski (dla przypomnienia)

 

  • Smaki Polski Historycznej: podczas tego cyklu postaramy się przywołać dania, potrawy, warzywa, owoce i każdy inny pokarm, który był jedzony w Polsce na przestrzeni wieków. Relacje będą obejmowały informacje, wywiady oraz ciekawostki!
  • Producenci opowiadają: by przybliżyć Państwu wyborne produkty, które można kupić w naszym sklepie co miesiąc jeden z naszych producentów opowie o tym jak je przygotowuje, dlaczego się tym zajmuje oraz czym różnią się jego produkty od tych dostępnych w zwykłych sklepach.
  • Gawędy w Karczmie Smaków: to cykl wywiadów z wielkimi postaciami polskiej kuchni.
  • Smaki Regionów: Polska jest duży krajem, dzieli się na wiele regionów i w każdym z nich możemy znaleźć wiele ciekawych i wyjątkowych dań i potraw. Przeczytacie o nich na portalu Smaki z Polski!

Tydzień Smaków z Polskich: co publikujemy i kto u nas pisze!

  1. Poniedziałek:
  • Smaki w podróży – reportaż Piotra Zarównego
  • Kuchnia Dawnych Słowian
  • Przepis z Le Bistro Rozbrat

2. Wtorek:

  • Zdrowa żywność – Monika Gackowska, dietetyk.
  • Rozmowa Smaków z Polski
  • Przepis na coś słodkiego – Katarzyna Dolata

3. Środa:

  • Agnieszka Kaczmarek: kuchnia staropolska, estetyka kulinarna
  • Wielki Świat Kuchenny Blat – Jakub Gajdziński
  • Przepis

4. Czwartek:

  • Wspomnienia PRL-u – Wiesław Kot
  • Smaki z Ekranu
  • Przepis

5. Piątek

  • Ratomir Wilkowski: słowiańszczyzna
  • Jak to było za Gierka? Pierwszy raz publikowane fragmenty nowej biografii Edwarda Gierka – Piotr Gajdziński
  • 52 sezony Smaków z Polski – Dawid Brandebura
  • Przepis – restauracja Sandra

6. Sobota

  • Jeden z czterech dużych cykli wymienionych na początku
  • Rozmowa Smaków z Polski
  • Przepis

lutowy kalendarz smaków z polski (1)2

 

 

 

 

 

 

 

Komentarze