Przepisy

Jesteś tutaj: Strona główna > Przepisy
­

Miodek turecki

Chinkali, czyli gruzińskie pierogi

Orzechowy bulion

Chleb powszedni z mąki pszennej

Smalec ziołowy

Domowe lody z buraków

Nalewka z pokrzywy

Kwas chlebowy

Nadziewane warszawskie pyzy

Eskalopki z cielęciny

„Polska oliwka”, czyli kiszony dereń z kminkiem

Kartacze vel Cepeliny

Naleśniki gryczane z pieczarkami i serem

Śledź król z PRL-u – rolmopsy

Domowe masło orzechowe

Zupa jarzynowa

Farszynki mazurskie

Placki ziemniaczane z cukinią, dynią i marchewką

Kapuśniak

Oscypek w szałwiowej panierce

Nalewka pietruszkowa

Naleśniki z bryndzą

Ozór wołowy w sosie chrzanowym

Jajka w koszulkach na toście

Krem jajeczno-kawowy