Tym razem zapraszamy Państwa na Mazury. Tu, w pensjonacie Trzy Jeziora nad brzegiem jeziora Mikołajskiego, w Mazurskim Parku Krajobrazowym przez dwa dni będziemy warzyć sery, piec chleby na zakwasie i wytwarzać masło.
W programie:
W czasie warsztatów będziemy ważyć ser koryciński, zrobimy też goudę, ser żuławski podpuszczkowy, camemberta i ser typu oscypek. Sobotni dzień zakończymy nastawieniem zaczynu na chleb, a w niedzielę upieczemy chleb na zakwasie i zrobimy masło.
Zrobione podczas warsztatów sery, chleby i masło będzie można zabrać ze sobą do domu celem ugoszczenia rodziny i przyjaciół.
Wszystkie sery robimy na podpuszczce mikrobiologicznej – są więc idealne dla wegetarian.
\Warsztaty poprowadzi Joanna Włodarska, twórca Akademii Siedliska pod Lipami, dziennikarka kulinarna, szefowa kuchni, serowar i specjalistka od wypieku chleba na zakwasie.
Koszt warsztatów 390 zł wraz z noclegiem i wyżywieniem od osoby.
Warunkiem rezerwacji miejsca jest wpłata zaliczki w wysokości 100 zł od osoby.
W przypadku odwołania szkolenia z powodu braku odpowiedniej ilości osób, zaliczka zostaje w całości zwrócona na podane konto.
Nie pasuje ci miejsce lub termin? Sprawdż terminy innych warsztatów.
Nasze kalendarium:
https://
Kontakt:
Joanna Włodarska
505-061-237
siedliskopodlipami@gmail.c
Strona internetowa pensjonatu
www.trzyjeziora.pl/