Rogaliki – więcej niż deser
Konfitura z aronii doskonale współgra z daniami mięsnymi ale jest także wspaniałym dodatkiem do ciast i deserów. Jej smak nadaje potrawom niezwykłego charakteru i sprawia, że wyglądają i smakują jeszcze lepiej. Przekonajcie się, że aronia może być niezbędna dla zdrowia a jednocześnie być źródłem niezwykłych kulinarnych doznań!
Ciasto na rogaliki z aronią przygotowujemy jak na ciasto do pasztecików gdyż jest to ciasto drożdżowe. Nadaje się idealnie do podawania go ze słodkimi i niesłodkimi dodatkami.
Po przygotowaniu ciasta wałkujemy je i staramy się uformować tak aby miało okrągły kształt. Ciasto dzielimy na kilka części w zależności od tego jak duże mają być docelowo nasze rogaliki, nakładamy na każdą część konfiturę aroniową i zawijamy. Wkładamy do piekarnika na ok 20 minut. Po wyjęciu rogalików najlepiej spożywać je na ciepło posypane cukrem pudrem
Komentarze
Portal Smaki z Polski to inicjatywa na rzecz odrodzenia i popularyzacji polskiej kuchni. Publikujemy przepisy na polskie dania, porady dotyczące polskiej zdrowej żywności oraz cykle tematyczne mówiącej o historii polskiej kuchni od czasów dawnych Słowian po współczesne. Zajmujemy się również polskim rolnictwem i współpracujemy z kilkudziesięcioma producentami z całej Polski. Naszym partnerom zapewniamy nie tylko promocję w grupie docelowej, ale również możliwość sprzedaży ich produktów na naszej platformie sprzedażowo-zakupowej Naszryneczek.pl, która jest skierowana nie tylko do klienta indywidualnego, ale również instytucjonalnego.
Zajmujemy się również historią i kulturą Polski, współpracujemy z muzeami, teatrami oraz organizacjami trzeciego sektora. Nasz zespół liczy prawie 40 osób, a każda z nich ma unikatowe spojrzenie zarówno na Polskę, jak i na rodzime kulinaria. Wśród naszych członków na szczególną uwagę zasługują pisarz i dziennikarz Wiesław Kot, publicysta i pisarz Piotr Gajdziński, pisarz Witold Jabłoński oraz dziennikarka Joanna Włodarska.