Rogaliki – więcej niż deser

Konfitura z aronii doskonale współgra z daniami mięsnymi ale jest także wspaniałym dodatkiem do ciast i deserów. Jej smak nadaje potrawom niezwykłego charakteru i sprawia, że wyglądają i smakują jeszcze lepiej. Przekonajcie się, że aronia może być niezbędna dla zdrowia a jednocześnie być źródłem niezwykłych kulinarnych doznań!

Ciasto na rogaliki z aronią przygotowujemy jak na ciasto do pasztecików gdyż jest to ciasto drożdżowe. Nadaje się idealnie do podawania go ze słodkimi i  niesłodkimi dodatkami.

Po przygotowaniu ciasta wałkujemy je i staramy się uformować tak aby miało okrągły kształt. Ciasto dzielimy na kilka części w zależności od tego jak duże mają być docelowo nasze rogaliki, nakładamy na każdą część konfiturę aroniową i zawijamy. Wkładamy do piekarnika na ok 20 minut. Po wyjęciu rogalików najlepiej spożywać je na ciepło posypane cukrem pudrem

Komentarze