Browar Widawa mieści się w Chrząstawie Małej, niedaleko Wrocławia. To jeden z młodszych, polskich browarów restauracyjnych. Choć sama restauracja „Pod Czarnym Kurem” działa od 2004 roku, sam browar powstał niespełna 2 lata temu. Wojtek Frątczak, właściciel, jest jednocześnie szefem kuchni, jego misją jest warzyć niebanalne piwa i gotować niebanalne potrawy – to hasło warte zaplanowania weekendowej wycieczki na Dolny Śląsk.

Browar Widawa regularnie współpracuje z Tomaszem Kopyrą – blogerem, ekspertem branży piwowarskiej i krytykiem piwnym, seria piw Browar Widawa&Browar Kopyra to gratka dla piwoszy żądnych ekstremalnych wrażeń. Choć piwa z Widawy trafiają na ogólnopolski rynek w niewielkich ilościach, niezmiennie cieszą się sporym zainteresowaniem.

Browar Widawa

Browar Widawa

Browar Widawa

Browar Widawa

Browar Widawa

Browar Widawa

Browar Widawa

Browar Widawa

Browar Widawa

Browar Widawa

Browar WidawaBrowar Widawa

Browar Widawa

Browar Widawa

Browar Widawa

Browar Widawa

Browar Widawa

.

Ania Bieńkowska

Centrala Piwna

Komentarze