Pisaliśmy już o książce „Kuchnia dla odważnych. Podroby”, której autorem jest Walenty Kania. Dziś serwujemy jeden z przepisów, które można w niej znaleźć. Zapraszamy na flaki po tajsku!

 

Składniki:

  • ½ kg flaków
  • 3–4 ząbki czosnku
  • sos seasoning
  • sos chili
  • cukier brązowy
  • olej
  • sól, pieprz

.

Sposób przygotowania:

1. Flaki wieprzowe oczyścić, opłukać, ugotować.

2. Ugotowane flaki wyjąć, przestudzić, posiekać, a następnie wymieszać wraz z cukrem, posiekanym czosnkiem, sosem seasoning

3. Marynować około 20 minut

4. Rozgrzać olej na patelni, wrzucić flaki, smażyć do chrupkości

5. Wyłożyć na talerz, posolić

6. Podawać z sosem chili

Smacznego!

Więcej przepisów na Kuchnia dla odważnych

Komentarze