Aronia

Baner zaprojektowany przez Magdę Gajdzińską specjalnie dla portalu Smaki z Polski

Chrzan aroniowy? Idealne połączenie!

Wszyscy lubimy dobrą i zdrową kiełbasę prosto od rzeźnika, który właśnie skończył świniobicie. To jasne. Ale o ile smaczniejsza i zdrowsza byłaby taka kiełbasa z chrzanem aroniowym? Ten rodzimy wynalazek to naprawdę niezwykła rzecz. Aronia, której Tydzień właśnie przeżywamy na portalu Smaki z Polski to jeden z najciekawszych owoców, które są w Polsce uprawiane. Lokalne przetwory mają to do siebie, że nie tylko smakują o wiele lepiej od wszystkiego co można kupić w supermarketach, ale również są o wiele zdrowsze.

Zaskakuje Cię połączenie chrzanu i aronii, i to w dodatku do kiełbasy? Nic bardziej mylnego! Spróbowałem i smakuje naprawdę wyśmienicie. Delikatnie kwaskowy charakter chrzany zyskał zupełnie nowy wymiar. Czerwony chrzan, prosto ze słoika od naszego producenta, sprawił, że „tradycyjna” kiełbasa zyskała przebojowy charakter!

Spróbujcie sami! Smacznego!

Konfitura z aronii oraz wszelkie inne lokalne przetwory z aronii już niedługo do kupienia w naszym sklepie!

Zobacz co jeszcze można zrobić z aronią: Tydzień Aronii.

Nie zapomnij też sprawdzić nasze felietonyprzepisygalerię i nie zapomnij rzucić okiem na nasz kalendarz!

Komentarze