Marchew? Z czym to się je?

Marchewka w polskiej kuchni popularnością ustępuje chyba tylko ziemniakowi. Można ją oczywiście jeść na surowo, ale równie dobrze nadaje się jako składnik zup, surówek i sałatek. Jest dodatkiem do dań mięsnych, ale znajdziemy ją również w ogromnej ilości jarskich potraw.

Z marchewki robi się również ciasta, placki, pierniki i desery. Tak naprawdę łatwiej zapytać: do czego nie dodawać marchwi?

.

Piękne i umyte marchewki

Marchew jest więc naprawdę niezwykle zdrowa. Co do jej smaku, nie trzeba przecież nikogo przekonywać. Pozostaje postawić ostatnie, bardzo ważne pytanie, odnośnie marchwi: Z czym ją się je? Źródło: Pixabay.com

 .

Ciekawi nas w jaki sposób Wy wykorzystujecie marchew w swojej kuchni? Robicie sok? A może ktoś ma przepis na marchewkową nalewkę? Podzielcie się z nami Waszymi przepisami w komentarzach.

.

Firma Onix

 

Komentarze