Składniki:

 
– 6 placków tortilli
– opakowanie serka kremowego
– pół pęczka ugotowanych szparagów
– 1 papryka czerwona szpiczasta
– 200 g podsmażonych pieczarek
– 1 cebula
– 300 g upieczonego filetu z kurczaka
– 200 g startego sera żółtego
– kilka pomidorków kandyzowanych cherry
– kilka listków świeżej bazylii
 

Wykonanie:

 
Przygotowujemy dwie blaszki z piekarnika, wykładamy je papierem do pieczenia. Układamy na nie 3 placki tortilli i posypujemy połową sera żółtego, przykrywamy pozostałymi trzema plackami. Smarujemy teraz placki serkiem kremowym z pesto i rukolą, układamy podsmażone pieczarki i pokrojoną cebulę. Paprykę oraz kurczaka kroimy na kawałki (filet przyprawiłam i upiekłam wcześniej w folii). Następnie układamy ugotowane szparagi i posiekaną świeżą bazylię oraz pokrojone w mniejsze kawałki pomidorki cherry. Posypujemy pozostałym serem. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do temperatury 200 stopni przez 15 minut. Możemy podać z ketchupem, sosem czosnkowym lub samą.
.
 
Marzena Szkodzińska
https://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/

 

Komentarze