Mówi się, że śniadanie to najważniejszy posiłek dnia. Nie ma chyba nic prostszego i smaczniejszego niż jajecznica z boczkiem. Danie to jest wyjątkowe również dlatego, że zostało przygotowane specjalnie dla Was pod bacznym okiem szefostwa Restauracji Sekfana!

 

Składniki:

  • 5 jajek
  • 20 dag boczku podwędzanego
  • 1 cebula
  • Pęczek szczypiorku
  • 2 łyżki masła
  • Szczypta soli i pieprzu

 

Sposób przygotowania:

Masło roztopić na patelni, boczek pokrojony w kostkę podsmażyć, dodać drobno pokrojoną cebulę, pieprz i sól, na samym końcu dodajemy posiekany szczypiorek. Podajemy z pieczywem oraz świeżym masłem. Mile widziana będzie również gorąca herbata lub kawa z mlekiem.

Wyjątkowość tego przepisu polega na tym, że jajecznica ta została przygotowana specjalnie dla portalu Smaki z Polski w godzinach późno wieczornych.

 Smakowała wybornie.

Maciej Kasprzak

Komentarze