Pyszny Twaróg autorstwa Sylwii, szefa kuchni zaprzyjaźnionej z portalem Smaki z Polski restauracji Sekfana z Nowego Tomyśla!

W trwającym na portalu Smaki z Polski tygodniu PRL-u odwiedziliśmy Restaurację Sekfana w Nowym Tomyślu, by tam skosztować przygotowanych i polecanych przez Sylwię Szefa Kuchni Restauracji Sekfana potraw związanych z minioną epoką. Poniżej przepis na twaróg przygotowany specjalnie dla portalu Smaki z Polski i podana dokładnie tak jak w PRL!

 

Składniki:

  • 1 kostka twarogu półtłustego
  • 1 jedna cebula
  • 1 śmietana słodka 18%
  • szczypta soli i pieprzu
  • pęczek szczypiorku

 

Sposób przygotowania:

Przygotowanie: ser rozkruszyć w miseczce, po czym dodajemy drobno pokrojoną cebulę w kosteczkę, sól, pieprz, szczypiorek i na koniec śmietanę

Do tego polecam ziemniaki ugotowane w mundurkach, życzę smacznego.

Dla portalu Smaków z Polski

Sylwia – Szef kuchni Restauracja Sekfana Nowy Tomyśl

Fot. Maciej Kasprzak

Komentarze