Bieszczadzka Wytwórnia Piw Rzemieślniczych jest częścią wypoczynkowo-konferencyjnego Domu Wielkiej Niedźwiedzicy – Ursa Maior. Całe centrum zostało stworzone z myślą o promocji i ochronie walorów Bieszczad a sam browar prowadzony jest przez dobrze znaną w środowisku browarniczym Piwowarkę Agę. Agnieszka Łopata to laureatka wielu konkursów piw domowych, zdobywczyni tytułu Mistrza Piwowara za zajęcie I miejsca w kategorii Brown Ale Mild podczas KPD w Żywcu, w 2009 roku. Browar Ursa Maior debiutował jesienią 2013 i od tego czasu warzy, warzy i… warzy. 

Planowanie wakacyjnego wypadu w góry jeszcze nigdy nie było tak smaczne i orzeźwiające. Uherce Mineralne zapraszają.

Rosa z Kremenarosa - american wheat

Eskulap - słodki, owsiany stout

Blonde Palisade - single hop blonde ale

Renegat - American Black Ale

Ursa z Połoniny - amber ale

Śnieg na Beniowej - amerykańskie, złote ale

Bombina Blues - robust porter

Dobra Karma - dunkel weizen

Blonde Cascade - single hop blonde ale

Ursa Maior

Royzbawiony - weizen, Ursa z Połoniny - amber ale

Ursa Maior

Deszcz w Cisnej - wędzone, brązowe ale

Ursa z Połoniny - amber ale

Ursa Maior

Megaloman - AIPA

.

Anna Bieńkowska

Centrala Piwna

Komentarze