Arbuz najbardziej nam smakuje latem, jest pyszny i orzeźwiający. Super gasi pragnienie w upalne dni. A jak przyjdzie wieczór, polecamy arbuzowego drinka. Na spotkania z przyjaciółmi super propozycja. Szybko się go robi i fajnie pije. Ilość wody i wódki możemy dopasować do naszych indywidualnych upodobań. Dodatek truskawki i mięty pasuje idealnie.

.

 Składniki:

  • 3 kg arbuza
  • pół kg truskawek
  • mięta – 10-15 listków
  • kostki lodu
  • woda gazowana – 0,5 l
  • wódka – 0,5 l

 .

Sposób przygotowania:

1. Arbuza wypestkować i schłodzić w lodówce, wódkę i wodę także.

2. Truskawki posiekać drobno, ja miałam mrożone, więc najpierw je rozmroziłam.

3. Musimy przygotować dużą miskę, wkładamy do niej arbuza i miksujemy go blenderem, dodajemy posiekane truskawki, miętę, lód skruszony w blenderze i dopełniamy wodą i wódką.

4. Ilość zależy od naszych upodobań smakowych, u mnie średnia moc.

5. Przelewamy do szklanek i pijemy na zdrowie.

6. Resztę drinka chowamy do lodówki, aby był cały czas schłodzony.

.

Smacznego :-)

Marzena Szkodzińska

https://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/

Komentarze